Supe me kungull – Kuzhina Turke

Supa

Kjo supë eshte e lehte per  konsumim ,me kungull, me salcë,ereza dhe kos.

Përberesit:

  1. Tull kungulli
  2. Qepë e madhe e copetuar
  3. 2 karrota te prera me kube të vogela
  4. Piper
  5. Vaj ulliri
  6. Pulë
  7. Ereza
  8. Kos
  9. Panë
  10. Pure

Udhëzime

Kungulli pritet ne cop ate vogla. Pastaj në një tigan hidhet vaj ulliri,qepe dhe kungulli per skuqje.Me pas kjo tretesire kalohet ne nje ene tjeter per vlim ku lihet per 25 minuta bashke me karrotat dhe perimet e tjera .Nderkohë qe kjo tretesire eshte duke valuar vendoset mishi i pules për nje skuqje jot ë plote dhe me pas kalohet ne enen tjeter qe eshte duke u zier.Me pas ne ene shtohet dhe pure per ti dhene forme supes.Perpara se supa te hiqet nga zjarri i shtohen erëza dhe kos.Me pas i hidhet piper dhe vaj ulliri te virgjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *