Reçel Manaferre

Gliko (recel)

Përbërësit:

  • 2 kg manaferra
  • 1 kg sheqer

Përgatitja: 

Manaferrat duhen pastruar me kujdes. Në një tenxhere vendosim një radhë manaferra, pastaj hedhim një shtresë sheqer dhe kështu veprojmë deri në fund, ku shtresa e sipërme duhet të jetë sheqer. Tenxheren e mbulojmë me një pecetë të pastër dhe e lëmë të qëndrojë një natë. Të nesërmen e ziejmë në zjarr të fortë derisa masa të dendësohet mjaftueshëm. E largojmë nga zjarri, ia heqim shkumën dhe e mbulojmë tenxheren me letër kuzhine të lagësht. Kur të ftohet e hedhim në kavanoza qelqi të cilët i mbyllim mirë.

*GOslim & Matcha Slim
Per Greqi porosit ketu : https://bit.ly/2OqGi3o
Per Itali porosit ketu : https://bit.ly/3c9NRDN
Per Shqiperi porosit ketu : https://bit.ly/2O26RME
Per Kosove porosit ketu : https://bit.ly/38kJcO6
*VARCOSIN
Per Shqiperi porosit ketu :https://bit.ly/2ZUjziv
Per Kosove porosit ketu :https://bit.ly/3q0MYSP
*PROSTAMID
Per Shqiperi porosit ketu :https://bit.ly/382UDd5
Per Kosove porosit ketu : https://bit.ly/2Omum2p
Per Itali porosit ketu :https://bit.ly/38fEEsg

Articles You May Like

Kokteil Mai Tai
Pica 4 stinet
Supa e krapit
Strudel me reçel ftoi dhe rrush të thatë
Hallvasia e shtëpisë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *