Reçel ananasi

Gliko - Recel

Përbërësit

700 gr ananas i pastruar

200 gr sheqer

150 ml ujë

1 shkop kanellë

Udhëzimet

1.Fillimisht presim ananasin në feta dhe e lëmë mënjanë. Në një tenxhere hedhim sheqerin dhe e vendosim në zjarr.

2.Pasi të jetë karamelizuar sheqeri, shtojmë në tenxhere ananasin e prerë. I përziejmë bashkë përbërësit.

3.Shtojmë kanellë dhe ujë. Nëse është e nevojshme, vazhdojmë e ziejmë për 15 minuta duke e përzier.

*VARCOSIN
Per Shqiperi porosit ketu :https://bit.ly/2ZyeBYO
Per Kosove porosit ketu :https://bit.ly/2M9uXUv
*GOslim
Per Shqiperi porosit ketu :https://bit.ly/2Mhvq7i
Per Kosove porosit ketu : https://bit.ly/3dGh9MD