7 sekrete që duhet të dini në përdorimin dhe gatimin e mishit

Shendeti & Keshilla
  • Mishi dhe peshku duhet të lahen jo shumë kohë para gatimit. Nuk duhet të mbahen në ujë, pasi humbasin proteinat, kripërat minerale dhe kështu ulen vlerat ushqimore të tyre.
  • Mishi i grirë nuk këshillohet të shkrihet në ujë të ftohtë, por të mbahet në një tenxhere me kapak të mbyllur rreth 2-3 orë. Lëngu që del nga shkrirja mund të përdoret, sepse përmban proteina, kripëra minerale dhe vlera të tjera ushqimore.
  • Që mishi gjatë skuqjes të krijojë kore të bukur në sipërfaqe, duhet që para gatimit të fshihet me pecetë.
  • Trutë, para se të përpunohen duhet të vendosen 1-2 orë në ujë që t’u hiqet cipa. Para se të skuqen, duhet të zihen.
  • Qepa për qofte, nuk duhet të grihet në makinën e mishit, por në rende.
  • Gjatë skuqjes së mishit në copa, këshillohet që ena të mbulohet me kapak, pasi në këtë mënyrë avulli nuk del, por mbetet tek mishi duke i dhënë atij shijen e mishit të stufuar e jo të skuqur.
  • Mishi është i zier, kur ndahet lehtë nga kocka ose kur piruni hyn e del lirisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *