5 këshilla për një picë perfekte në shtëpi

Pica, Shendeti & Keshilla

Brumi :

Për një picë të mirë brumin duhet ta përgatisni gjithnjë në shtëpi.

Nuk ka rëndësi sa shumë alterative cilësore ju orfron tregu, si brumi i bërë vetë nuk e ka shijen asnjëri.

Brumi i bërë në shtëpi do të ketë shijen që ju preferoni si dhe përbërësit e shëndetshëm të shtëpisë tuaj.

Mund ta përgatisni në sasinë që dëshironi dhe dendësinë që ju e dëshironi.

Prandaj mblidhni përbërësit dhe filloni me përgatitjen e tij.

Pjekja :

Për një picë perfekte do ju këshillonim të blinit një furrë posaçërisht për pica ose të kontrolloni temperaturën me kujdes.

Picën futeni të piqet gjithnjë në furrë të ngrohtë më parë në mënyrë që të mbetet krokante jashtë dhe e butë brenda.

*Per porosi kliko linkun dhe bej zgjedhjen tende : https://linktr.ee/produktebio

Përbërësit :

Përveç brumit që kërkon disa orë përgatitje, pica duhet të jetë një recetë e shpejtë, ndaj mbani përbërësit gati.

Pritini përbërësit hollë të gjithë para se të filloni me përgatitjen dhe mbajini rreth vetes.

Kështu ata nuk do të lëshojnë ujë tek brumi i picës dhe nuk do të prishin shijen.

Mos e teproni :

Po flasim sërish për përbërësit, mos e teproni asnjëherë me vendosjen e tyre në petën e hollë të picës.

Në mënyrë që kur ta nxirrni nga furra të mos jetë e qullët dhe e vështirë për t’u konsumuar.

Krijoni një balancë mes brumit të picës dhe përbërësve që i vendosni sipër, sidomos kur ata janë të ujëshëm si perimet apo veza.

Kujdes me salcën :

Nëse po përgatisni picë me bazë salcën e kuqe, atë të domateve, kini parasysh të zgjidhni gjithnjë një salcë të bërë vetë.

Bëni një salcë me domate të freskëta, shtoni vaj ulliri dhe pak rigon e më pas përhapni një shtresë të hollë tek brumi juaj.

*Per porosi kliko linkun dhe bej zgjedhjen tende : https://linktr.ee/produktebio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *