Shendeti & Keshilla

Speci djegës është një ndër ato ushqime që nuk mungon kurrë në tryezën e shqiptarëve, sidomos gjatë stinës së ftohtë. Mirëpo përtej shijes pikante, ai ka edhe një sërë funksionesh terapeutike, të cilat jo të gjithë i njohin. Shija e tij përvëluese ”i detyrohet” capsaicinës, një eznimë aktive që gjendet tek membrana qelizore e specit,
0 Comments
Mjalti, për shkak të vetive të tij antibakteriale, antioksiduese dhe anti-kërpudhore, si dhe efektet e tij anti-inflamatore, qetësuese , është përdorur ndër shekuj për probleme të ndryshme shëndetësore. Qumështi, nga ana tjetër, është vlerësuar për përmbajtjen e tij minerale dhe vitaminave, përfshirë vitaminat e tretshme në yndyrë, vitaminat B, vitaminën A, D, kalciumin, proteinat e
0 Comments