Si të zieni mishin e pulës duke ruajtur vlerat ushqimore

Shendeti & Keshilla

Gjoksi i Pulës

Nëse përzgjidhni pjesën e gjoksit të pulës për të gatuar përfshirë këtu edhe pjesën e kockës që ka në mes koha perfekte e zierjes është 30 në 45 minuta në varësi të madhësisë në pjesës së gjoksit.

Nëse preferoni që këtë pjesë ta zieni pa pjesën e kockës atëherë koha e zierjes është nga 25 në 30 minuta.

Pjesa e Kofshës së Pulës

Kofshët janë fantastike në përgatitjen e shumë gatimeve. Koha perfekte e zierjes së tyre është rreth 40 minuta. Në këtë mënyrë mishi do të zbutet plotësisht dhe do të marrë shijen e duhur.

Pjesa e Krahëve të Pulës

Ndonëse është pjesa që ka më pak mish, ajo vlerësohet për shijen e mirë që u jep sidomos supave dhe lëngun e plotë që krijon gjithashtu.

Për zierjen e krahëve të pulës rekomandohen 35-45 minuta.

Zierja e Pulës së Plotë

Nëse preferoni ta zieni pulën të plotë dhe të pa ndarë në pjesë koha e duhur e zierjes është rreth 1 orë.

Kur Mishi i Pulës është i Ngrirë

Në rastet kur mishin e pulës e keni të ruajtur në ngrirje në frigorifer, është e rëndësishme që më parë të siguroheni që mishi të shkrijë plotësisht e më pas të vijoni me zierjen dhe gatimin.

Megjithatë, kur bëhet fjalë për zierjen e mishit në përgjithësi disa amvisa preferojnë ta shtojnë kripën në fillim dhe disa të tjera në fund.

Në të gjitha rastet e zierjes, rekomandohet që kripa të shtohet në momentin kur mishi sapo nis të ziejë.

Gatime Shqiptare ju këshillon të konsumoni pula të freskëta të vendit.

*Per porosi kliko linkun dhe bej zgjedhjen tende : https://linktr.ee/produktebio
*Per porosi kliko linkun dhe bej zgjedhjen tende : https://linktr.ee/produktebio

Articles You May Like

Penne me ton dhe ullinj
Pica 4 stinet
Strudel me reçel ftoi dhe rrush të thatë
Kokteil Mai Tai
Supë kremoze me fasule të bardha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *