Si të përgatisni shëllirën për ullinjtë

Shendeti & Keshilla

Përbërësit :

1 kg ullinj

2.8 l ujë

100 gr kripë e trashë

60 ml uthull molle

*MatchaSlim & GOslim
Per Greqi porosit ketu : https://bit.ly/3rKQUst
Per Itali porosit ketu : https://bit.ly/2OV4XNW
Per Gjermani porosit ketu : https://bit.ly/2Q4C0Qd
Per Shqiperi porosit ketu : https://bit.ly/30H89PK
Per Kosove porosit ketu : https://bit.ly/3rLhNwE

Përgatitja :

Për të nisur me përgatitjen e shëllirës së ullinjve si fillim zgjidhni dhe blini ullinj cilësorë.

Pastrojini ata nga gjethet apo degët e më pas lajini me ujë të bollshëm.

Më pas me anë të një thike çajini në 2-3 vende pa i dëmtuar dhe vendosini në një enë të madhe plastike.

Bëni kujdes që ena të mos jetë alumoni apo bakri, por qelë ose plastikë.

Pasi ta keni mbushur plot me ullinj shtoni ujë deri në fund të enës.

Sipër vendosini një pjatë që është pak më e vogël si sipërfaqja e enës dhe sipër pjatës vendosni një peshë, mund të përdorni një kavanoz të vogël të mbushur me ujë.

Qëllimi është që pjata t’i mbajë ullinjtë të ngjeshur brenda enës.

Lëreni në këtë mënyrë për 3 ditë dhe më pas kullojini.

Pasi t’i keni kulluar nga uji i mëparshëm, vendosini në një enë të pastër dhe ndërkohë përgatisni shëllirën.

Në një enë përzieni tre lugë gjelle kripë dhe rreth 1 l ujë dhe shtojani ullinjve tuaj duke vënë sërish sipër pjatën bashkë me peshën.

Veproni si në fillim dhe lëreni të pushojë për 1 javë.

Kur koha të ketë kaluar, kullojini ullinjtë tuaj dhe futini në kavanozë qelqi për fazën e fundit.

Përgatisni sërish shëllirë me 1 lugë e gjysmë kripë, 500 ml ujë dhe uthull molle dhe shtojani kavanozëve me ullinj.

Mbyllini ata mirë më kapak dhe vendosini në frigorifer ose në një ambient të freskët dhe lërini në këtë mënyrë për 1-2 javë.

Shija përfundimtare do të jetë e mahnitëshme.

*PROSTAMID
Per Shqiperi porosit ketu :https://bit.ly/382UDd5
Per Kosove porosit ketu : https://bit.ly/2Omum2p
Per Itali porosit ketu :https://bit.ly/38fEEsg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *