Pite të vogla me qepë dhe djathë në furrë

Brumera

Përbërësit

2 petë sfoliat

200 gr djathë i bardhë ose kaçkavall (sipas dëshirës)

1/2 kokërr qepë

Kripë

Përgatitja 

Për këtë recetë ju mund ta përgatisni vetë brumin ose të përdorni petët e gatshme sfoliat.

Prisni në kuadratë të vegjël petën sfoliat apo brumin duke krijuar 15 katrorë të vegjël.

Me majën e pirunit shponi petet e vogla në disa vende.

Hidhni një lugë djathë të grirë në mes te çdo kuadrati.

Prisni në copa të holla qepën e kuqe dhe vendoseni sipër djathit. Shtojini kripë sipas dëshirës.

Me pak vaj ulliri lyeni anët kuadratëve të piteve dhe sipër shtroni petën tjetër sfoliat.

Shtypinit anët e secilit kuadrat me dorë në mënyrë që pitet të mbyllen dhe më pas ndajini me një thikë.

Vendosini në furrë për 15-20 minuta në temperaturë 180°C.

Mund t’i konsumoni të ngrohta ose të ftohta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *