Mënyra perfekte si të hapni petët e byrekut

Shendeti & Keshilla

Përbërësit që ju duhen për brumin e petëve :

1 kg miell

Kripë

350 ml ujë të vakët

Dy lugë vaj ulliri

Përgatitja:

Në një tas të madh hidhni miellin duke e kaluar në një sitë, dhe më pas spërkateni me kripë.

Krijoni një gropë dhe shtoni aty ujë dhe vajin e ullirit. Përzjejeni me një pirun derisa brumi të fillojë të lidhet, do të duhet rreth 10 minuta

Më pas punojeni me duar, në fillim brumi do të jetë i ngjitshëm, por me punimin do të marri formën e duhur.

Kur sipërfaqja e brumit të jetë e njëtrajtshme dhe ai të shkëputet lehtë nga tasi mbulojeni me një pecetë kuzhine.

Brumin duhet ta lini të vijë përreth një orë në temperaturën e ambjentit.

Më pas jepini brumit një formë cilindrike dhe ndajeni në 25 kulaçë të vegjël, të cilët punojini derisa t’i jepni formën e rrubullakët.

Mbulojini me një pecetë me pak lagështirë, kështu brumi nuk do të thahet e do të qëndrojë i butë.

Pastrojmë sipërfaqen ku do të hapim petët dhe e spërkasim me niseshte.

Marrim topthin e parë dhe e në fillim e shtypim me dorë lehtë për ta hapur pak.

Më pas me ndihmën e petësit fillojmë dhe e punojmë, por tregoni kujdes që të rrotulloni petën herë pas here.

Kështu ajo do të marri një formë rrethore.

*MatchaSlim & GOslim
Per Greqi porosit ketu : https://bit.ly/3rKQUst
Per Itali porosit ketu : https://bit.ly/2OV4XNW
Per Gjermani porosit ketu : https://bit.ly/2Q4C0Qd
Per Shqiperi porosit ketu : https://bit.ly/30H89PK
Per Kosove porosit ketu : https://bit.ly/3rLhNwE

Peta duhet të jetë e madhe sa pëllëmba juaj. Kështu do të vazhdoni deri sa të keni formuar pesë peta të vogla.

Hapi tjetër është shumë i lehtë, merrni petën e parë dhe spërkateni me pak vaj ulliri, dhe vendosini sipër petën tjetër.

Kështu do t’i rendisni të pesta petët.

Vazhdoni derisa me 25 kulaçët të keni formuar 5 petë të vogla.

Spërkateni përsëri sipërfaqen ku do të punoni me niseshte, dhe me petësin e trashë punojeni petën derisa të jetë dyfishuar në sipërfaqen e saj.

Më pas merrni petësin e hollë, i cili kërkon një teknikë tjetër.

Vendoseni në skajin e petës dhe rrotullojeni duke mbledhur dhe petën me të.

Lëvizeni petësin në mes të tavolinës dhe me të dyja duart do ta rrotulloni nga qendra drejt skajeve të tij.

Më pas hapeni petën tërësisht, dhe bëni të njëjtin veprim për të gjitha anët e petës. Kështu ajo do të hapet në mënyrë të njëtrajtshme.

Këtë proces do ta përsërisni për të gjitha petët.

Petët e byrekut bëhen më të trasha se sa petët e bakllavasë, prandaj nuk do të jenë gati transparente.

Petët hapini sa sipërfaqja e tavës tek e cila do të përgatisni byrekun tuaj, por mos u shqetësoni nëse nuk janë të barabarta.

Mos harroni që mbushjen e byrekut ta keni përgatitur më parë, që të jetë gati kur të hapni petët.

*PROSTAMID
Per Shqiperi porosit ketu :https://bit.ly/382UDd5
Per Kosove porosit ketu : https://bit.ly/2Omum2p
Per Itali porosit ketu :https://bit.ly/38fEEsg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *