Fli e Tetovës

Brumera, Kalorike

Për këtë recetë nevojitet një tepsi relativisht e madhe

Përbërësit:

  • vezë
  • miell
  • gjalpë (lope)
  • kripë
  • 5 lt ujë

Përgatitja:

  1. Përzihen g jithë përbërësit dhe më pas lihet derisa të vijë brumi.
  2. Pastaj me garuzhde (me brumë të ardhur) hedhim një faqe, sipër gjalpë dhe pasi piqet kjo hedhim një faqe tjetër (numri i faqeve sipas dëshirës, 20-25).
  3. Në fund vendoset saçi sipër, e pjekim (shkon deri në 4 orë) dhe në fund e presim.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *